Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8638 Svar

  Fredrik

  Vi har borrat en ny brunn (90m) då den gamla(30m) sinade. På grund av grannarnas brunnar och vår infiltrationsanläggning blev vi tvungna att placera den nya bara några meter i från den gamla.

  I den gamla brunnen hade vi problem med ytvatteninträning, vid regn eller snösmältning så missfärgades vattnet. Men efter några dagar med torrt väder så klarnade vattnet igen.

  Vi har också problem med missfärning i den nya brunnen vid nederbörd. Det är väl inte helt orimligt att anta att det finns sprickor mellan den nya och den gamla brunnen och att det är det som ger missfärgningen i den nya brunnen. Det gamla borrhålet ligger i en cementring med en gjuten platta i botten. Borrhålet ligger i bara ett par cm upp från betonplattan. Vid kraftig nederbörd så står det vatten på plattan som rinner ner i hålet.

  Jag under om det är möjligt att fylla igen den gamla brunnen för att på så sätt skapa ett naturligt filter och samtidigt ge möjlighet att ta bort cementringen och lägga på ett jordlager.

  #8639 Svar

  Anders Nelson

  Fyll borrhålet med en ren(nykrossad,ej förorenad) stenmjöl, i den översta metern av foderröret fyller ni igen med cement eller bentonitpellets.
  Därefter kan ni plocka bort cementringen.
  OBS! var försiktig när ni lossgör bottenplattan mot foderröret så att detta inte skadas eller rör på sig, då kan nämligen vattnet sippra ner på utsidan av röret.

  #8640 Svar

  Fredrik

  Stenmjöl låter som ett fint material, är det inte risk att följer med vattnet till den nya brunnen? Den gamla brunnen är ju inte tom idag.

  Mvh
  Fredrik

  #8641 Svar

  Anders Nelson

  Nej stenmjölet brukar att packa sig.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Fylla gammal borrad brun?
Din information:
4 + 3 =