Arbetsdomstolen dömer enhälligt för likabehandlingsprincip

Pressmeddelande från Sveriges Byggindustrier

Arbetsdomstolen dömer enhälligt för likabehandlingsprincip
I en dom som meddelades i dag har arbetsdomstolen valt att gå på Sveriges Byggindustriers linje vad gäller likabehandlingsprincip för utländska och svenska arbetstagare. Byggnads har stämt Sveriges Byggindustrier och företaget ICDS Constructors Ltd med hänvisning till att företaget har betalat ut för låg lön. Trots att ICDS har följt byggavalets löneregler.  Idag är det generella kravet att alla byggnadsarbetare, svenska som utländska, ska kunna visa upp ett yrkesbevis eller erkännandeintyg om yrkestillhörighet för att få rätt till högsta lönenivån i byggavtalet. Annars gäller 88 procent av lönen.

För att ta del av hela pressmeddelandet klicka på länken nedan
Länk

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 1 =