#10586
Robert Carlsson
Gäst

Hej Anders o tack för snabbt svar. Det uppskattas!

Borrdjup:
Jo, det verkar stämma. De flesta i området som jag pratat med har borrdjup 50-80 m och inget saltvatten. De som tagit vattenprov har överlag tjänligt vatten men med en eller annan mindre anmärkning.

Reparation av kabeln:
Ja, det kanske blir en helt ny pump, vi får se hur det slutar. Har även kollat kabelskarvning med en kompis som är elektriker. Han hade inte heller något tips som han tror fullt ut på förutom en ubåt och dom är för klumpiga, får inte plats mellan slangen och borrhålet.

Makadamen (fraktion 16-32) är ny men inte tvättad. Dvs det finns mindre mängder stenmjöl men det borde sjunka till botten på nåt dygn eller så antar jag. Jag får väl vänta ett eller två dygn med bentoniten.

Och grävbrunnen kommer troligen att användas till bevattning, biltvätt med mer framöver. Så den kommer till nytta i alla fall.
Det känns liksom som om borrbrunnen borde vara tryggare på längre sikt, årstider med mer. Trots allt så ligger grävbrunnen lite illa med möjlig tillrinning av dagvatten från en slänt med mer.

Nu till dagens frågor:
1. Någon särskild sorts cement till proppen? Bara att hälla i lite försiktigt direkt från säcken?
2. Hur kort tid efter bentoniten kan man hälla i cementen? Dvs hur lång tid behöver bentoniten för att svälla klart?
3. Om brunnen sen ger tillräckligt med vatten så borde man väl inte behöva trycka brunnen? Skulle ju spara en skön slant.