Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6489 Svara
  Jenny
  Keymaster

  Hej igen, här kommer fortsättning på en tidigare fråga. Nu har vi testat det mesta, förutom att kontakta de som borrat för det gjordes på 70-talet o dom finns inte längre. Vi har tom provat att fylla röret med filtersand i ca 2 1/2 meter, då kom inte den fina sanden upp o så långt allt väl, men vattnet var inte helt rent och vattenflödet minskade drastiskt. Finns det några alternativ kvar? Sandfilter? Borra nytt? Går det i så fall fortsätta borra i det som finns? Börjar bli panik nu inför vintern o så… Mvh Jenny

  #6490 Svara
  Anders
  Gäst

  Hej!
  Man behöver få veta hur djup brunnen är samt om problemet har funnits hela tiden eller blivit värre på senare år.
  Troligen är det så att ni ligger i ett område med en typ av flytsand som kommer ur sprickorna i berget, eller så har ni inträngning av lera/silt från ytligt liggande sprickor i berget om det är så går det troligen att montera en manschett i brunnen & på detta sätt lösa problemet.
  Om det är konstaterat att sanden kommer från sprickor i brunnens botten del så kan det också gå att montera en tätningspropp i brunnen som sväller upp av fukten & sedan fastnar/tätar brunnen.
  Oavsett vilken metod man använder så skulle jag rekomendera en spolning av brunnen för att spola upp all gammal sand & smuts från brunnen borrades samt avsluta med att trycka/spräcka brunnen med samma spolbil för att få MER vatten.
  Ibland kan det också vara lämpligt att hissa upp pumpen & inte montera den lika djupt som idag, även detta kan ibland lösa problemet med sand i brunnen & då till en låg kostnad.

  Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Sand i brunn
Information om dig:
59 − 57 =